default-logo

Tel: 08-390099
10
FEB
2015

Moduler etableras på obefintlig mark

Posted By :
Comments : Off

Se filmen av hur en lokal skapas där det inte fanns någon yta.
 

En yta för lokalen fanns rakt framför ögonen

Många har nog haft behov av tillfälliga lokaler, stora som små, kortare eller längre tid, men tvingats till andra lösningar. Anledningen är oftast att man saknat mark att ställa modulerna på. Men ibland finns lösningen rakt framför ögonen, utan att man ser den. På Östra Sjukhuset i Göteborg hade man ett sådant dilemma. Ända tills man fick kontakt med PCS, som kom att lösa deras problem.

Ingen naturlig markyta för de fyra modulerna

PCS Modulsystem tredje etablering på Östra Sjukhuset i Göteborg är en något speciell etablering. Det fanns egentligen inte någon naturlig markyta för de fyra modulerna. Här har man istället fått anpassa sig efter de få ytor som finns, dvs en gräsmatta intill den befintliga sjukhusbyggnaden och trottoaren längs vägbanan och en vändplan vid byggnadens entré. Större delen av grunden har byggts på gräsmattan vilket i sig inte är särskilt ovanligt. Det som försvårar och skiljer detta grundbygge från andra är att gräsytan och gatuplanet med trottoar har en nivåskillnad på cirka 1,5 meter.

Etableringen fick sålunda inledas med en schakt för att avlägsna gräs och underliggande matjord. Det ersattes med olika lager av grus för att skapa en stabil yta. På detta byggde man sedan upp grunden till gatunivå. Med modulerna på plats reglas den höga delen av grunden upp och bekläs med en kjol av panel. Denna skyddar från väder och vind och skapar även en luftficka under paviljongen som säkerställer att man slipper drag och kalla golv.

Se mer här om alla nya modullokaler på Östra sjukhuset i Göteborg >>

Tre nya modullokaler på Östra Sjukhuset i Göteborg, etablerat av PCS Modulsystem

En alldeles speciell moduletablering, se filmen här intill.

  • Är du intresserad av det här projektet?

    Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi gärna av oss och berättar mer för dig.

About the Author